Babette (1984) maakt audiodocumentaires voor VPRO en ​NTR en ze maakt verschillende podcasts waarbij ze de research, interviews en montage zelf doet. 

 

Zo maakt ze bijvoorbeeld de maandelijkse serie Cultuurmakers voor Uit in Amsterdam, waarbij ze game-changers en baanbrekers van de stad interviewt.

Over theater, fotografie, muziek en schilderkunst. 

 

Met VPRO Dorst heeft ze de podcast-serie Sterk Water gemaakt, waarvoor ze terugkeerde naar het eiland waar ze opgroeide: Terschelling. In Sterk Water hoor je verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Kun je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op volle zee? En hoe kan je twee weken spoorloos zijn, op een eiland waar iedereen elkaar kent? De Belgische krant De Morgen gaf de serie vier sterren en schreef erover: 'Sterk Water is een kleine parel. Het is Man bijt hond zonder beeld, maar met evenveel inspanning gemaakt.'

Ze maakt audio-installaties voor verschillende festivals, waaronder theaterfestival Oerol en Go Short Film Festival. Maar ook voor het Frysk Natuurmuseum en de culturele en ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. En dit doet ze het liefst in samenwerking met andere makers, zoals scenograaf Eva Koopmans

Samen met Suus Hessling heeft ze voor de omroep Human de korte geanimeerde documentaire 'Ik geloof niet meer' gemaakt. Deze draaide in 2018 op het Nederlands Film Festival en is opgenomen in het programma van IDFA Docschool, een online collectie met documentaires voor primair en voortgezet onderwijs en mbo.

Kunst & cultuur, generaties, maatschappij, familiebanden en de liefde hebben haar grote interesse. Ze heeft een hang naar dat wat voor de hand maar net buiten het zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke.

CONTACT

  • White Instagram Icon
  • White SoundCloud Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon

Studio:

Vechtclub XL | G1.14

Europalaan 2B

3526 KS Utrecht