CONTACT

  • White Instagram Icon
  • White SoundCloud Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon

Studio:

Vechtclub XL | E1.2

Europalaan 2B

3526 KS Utrecht

BABETTE RIJKHOFF

verhalen. dromen. geluiden.

Babette (1984) maakt audiodocumentaires voor VPRO en ​NTR en ze maakt verschillende podcasts, waarbij ze de research, interviews en montage zelf doet. 

 

Zo maakt ze bijvoorbeeld de maandelijkse serie Cultuurmakers voor Uit in Amsterdam, waarbij ze game-changers en baanbrekers van de stad interviewt.

Of het nu gaat om toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. 

 

Met VPRO Dorst heeft ze de podcast-serie Sterk Water gemaakt, waarvoor ze terugkeerde naar het eiland waar ze opgroeide: Terschelling. In Sterk Water hoor je verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Kun je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op volle zee? En hoe kan je twee weken spoorloos zijn, op een eiland waar iedereen elkaar kent?

Ze maakt audio-installaties voor verschillende festivals, waaronder theaterfestival Oerol en Go Short Film Festival. Maar ook het Frysk Natuurmuseum en culturele en ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. En dit doet ze het liefst in samenwerking met andere makers, zoals scenograaf Eva Koopmans

Ze heeft samen met Suus Hessling een korte geanimeerde documentaire 'Ik geloof niet meer' gemaakt. Deze draaide in 2018 op het Nederlands Film Festival.

Kunst & cultuur, generaties, maatschappij, eilanden en de liefde hebben haar grote interesse. Ze heeft een hang naar dat wat voor de hand maar net buiten het zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke.