Babette (1984) maakt audiodocumentaires voor VPRO, NTR en HUMAN. Ze maakt audio-installaties voor festivals en musea, en ze maakt verhalende podcasts voor culturele instellingen en merken. Ze is betrokken bij het hele maakproces. Van concept tot research en van het interviewen tot aan de montage. 

Familiebanden, generaties, de liefde en het (ongrijpbare) gedrag van de mens hebben haar grote interesse. Ze heeft een hang naar dat wat voor de hand maar net buiten het zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke. 

Haar grootste kracht is het maken van persoonlijke verhalen. "Wanneer je iemand de tijd, ruimte en vertrouwen geeft om zijn of haar verhaal te vertellen kan er iets heel moois ontstaan. Misschien wel iets onverwachts."

 

Met VPRO Dorst heeft ze de podcast-serie Sterk Water gemaakt, waarvoor ze terugkeerde naar het eiland waar ze opgroeide: Terschelling. In Sterk Water hoor je verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Kun je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op volle zee? En hoe kan je twee weken spoorloos zijn, op een eiland waar iedereen elkaar kent? De Belgische krant De Morgen gaf de serie vier sterren en schreef erover: 'Sterk Water is een kleine parel. Het is Man bijt hond zonder beeld, maar met evenveel inspanning gemaakt.'

Ze maakt audio-installaties voor verschillende festivals, waaronder theaterfestival Oerol en Go Short Film Festival. Maar ook voor het Frysk Natuurmuseum en de culturele en ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Dit doet ze het liefst in samenwerking met andere makers, zoals scenograaf Eva Koopmans en de componisten van Onegg
 

Samen met Suus Hessling heeft ze voor de omroep Human de korte geanimeerde documentaire 'Ik geloof niet meer' gemaakt. Deze draaide in 2018 op het Nederlands Film Festival en is opgenomen in het programma van IDFA Docschool, een online collectie met documentaires voor primair en voortgezet onderwijs en mbo.

CONTACT

  • White Instagram Icon
  • White SoundCloud Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon

Studio:

Vechtclub XL | G1.14

Europalaan 2B

3526 KS Utrecht