Een cursus gelukkig zijn | NTR (2019)

Nu de meeste goede voornemens van 2019 alweer zijn gestrand, onderzoekt Babette Rijkhoff wat er gebeurt als je wél doorzet om je leven te verbeteren. Ze volgde twee mensen die de raad uit zelfhulpboeken radicaal opvolgen en tot het uiterste gaan om gelukkig te worden. 

Maar dan dient al snel de volgende vraag zich aan: is succesvol en productief zijn hetzelfde als geluk zijn?

Een cursus gelukkig zijn is in februari uitgezonden door Radio Doc, het documentaireprogramma van Radio 1.

LUISTERRUIT | NS (2018/2019)

Beeld: Suus Hessling

Luisterruit is een audiotour die als podcast te beluisteren is in de trein. In de afleveringen neemt je persoonlijke reisleider Thijs je mee en maakt hij van je ritje een reis.

 

In elke aflevering laat hij je, aan de hand van interviews en reportages, de treinreis met een nieuwe blik ervaren. Nieuwe afleveringen verschijnen elke eerste maandag van de maand. 

Luisterruit is te beluisteren via Soundcloud, iTunes of Stitcher. Daar kun je je ook direct op Luisterruit abonneren zodat geen reis je ontgaat. Luisterruit is een concept van Manon van Hoeckel en Tom Loois en wordt gemaakt door verschillende makers in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen.

GERRIT | (2018)

GERRIT is een serie met verhalen over het leven van Rietveld. Nederland is een openluchtmuseum voor zijn werk. Van bushokje tot zomerhuis. En van villa tot muziekschool. Het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht staat net als de Big Ben en de Eiffeltoren op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn bekende stoel is te zien in musea over heel de wereld.

 

In deze driedelige-serie onderzoek ik wie hij was, wat hem tot een geweldig architect maakt en wat hij heeft achtergelaten. GERRIT werd uitgezonden op radio 1 in het programma Radio Doc. Luister alle afleveringen via Soundcloud, iTunes of Stitcher.

 

GERRIT is in 2018 uitgezonden door Radio Doc, het documentaireprogramma van Radio 1 en het dagelijkse cultuurprogramma Nooit Meer Slapen op Radio 1.
 

Illustratie: Daniel Roozendaal

STERK WATER | VPRO (2017)

lotsbestemming en de onderlinge afhankelijkheid van een kleine gemeenschap, opgetekend in bijzondere audioverhalen.

 

Luister via vpro.nl/sterkwateriTunes of StitcherDeze serie is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds.  

Begin 2017 werd de serie wekelijks uitgezonden in Radio Doc, het documentaireprogramma van Radio 1.

soms klein- zijn altijd voelbaar in de kleine en geïsoleerde gemeenschap. Sterk water is een serie over veerkracht,

In de zesdelige audio-serie Sterk Water hoor je persoonlijke verhalen van Terschelling die schuren, raken en verwonderen. Kan je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op volle zee? En hoe kan je twee weken spoorloos zijn, op een eiland waar iedereen elkaar kent?

In Sterk Water hoor je verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Het zijn verhalen die zich op geen enkel andere plek kunnen afspelen dan op het eiland. De gevolgen van ieder verhaal -soms groot,

Het botje van mijn vader | NTR (2017)

In ‘Het botje van mijn vader’ horen we drie huishoudens waar mensen wonen die er niet meer zijn. Ze worden in leven gehouden door degenen die achterbleven. Pepijn (10) en Bebiene (12) eten elk jaar bami op de verjaardag van hun vader. Zijn lievelingsgerecht. Bebiene vraagt zich wel af waar haar vader op dat moment is: bij zijn ouders, zijn broer of toch bij hen? Corry (81) en Adriaan (86) zijn 15 jaar samen. Ze ontmoetten elkaar op de begraafplaats, terwijl ze beiden aan het rouwen waren bij het graf van hun partners. Sindsdien is het of ze met z’n vieren in een huis wonen. Franka (53) heeft haar vader nooit gekend. Heel haar leven heeft ze naar hem gezocht, totdat ze naast zijn graf stond en zijn botten werden opgegraven. Een stukje van haar vader nam ze mee naar huis. Luister het botje van mijn vader. 

 

Het botje van mijn vader is in 2017 uitgezonden door Radio Doc, het documentaireprogramma van Radio 1.

Handen | VPRO (2016)

Tussen vader en kind bestaat een bijzondere band. Of de vader nou stoer, lief of afwezig is: zijn invloed reikt vaak verder dan je je als kind beseft. Soms is de vader onbekend; soms snapt hij (nog) niet zoveel van wat vaderschap voor hem betekent. En soms... heeft hij gewoon de perfecte vaderhanden. Luister Handen. 

Handen van mijn vader is in 2016 uitgezonden op Radio 1.