Het botje van mijn vader | NTR (2017)

In ‘Het botje van mijn vader’ horen we drie huishoudens waar mensen wonen die er niet meer zijn. Ze worden in leven gehouden door degenen die achterbleven. Pepijn (10) en Bebiene (12) eten elk jaar bami op de verjaardag van hun vader. Zijn lievelingsgerecht. Bebiene vraagt zich wel af waar haar vader op dat moment is: bij zijn ouders, zijn broer of toch bij hen? Corry (81) en Adriaan (86) zijn 15 jaar samen. Ze ontmoetten elkaar op de begraafplaats, terwijl ze beiden aan het rouwen waren bij het graf van hun partners. Sindsdien is het of ze met z’n vieren in een huis wonen. Franka (53) heeft haar vader nooit gekend. Heel haar leven heeft ze naar hem gezocht, totdat ze naast zijn graf stond en zijn botten werden opgegraven. Een stukje van haar vader nam ze mee naar huis. Luister het botje van mijn vader. 

 

Sterk Water | VPRO (2017)

In de zesdelige audio-serie Sterk Water hoor je persoonlijke verhalen van Terschelling die schuren, raken en verwonderen. Kan je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op volle zee? En hoe kun je twee weken spoorloos zijn, op een eiland waar iedereen elkaar kent? Luister Sterk Water. 

 

Handen | VPRO (2016)


Tussen vader en kind bestaat een bijzondere band. Of de vader nou stoer, lief of afwezig is: zijn invloed reikt vaak verder dan je je als kind beseft. Soms is de vader onbekend; soms snapt hij (nog) niet zoveel van wat vaderschap voor hem betekent. En soms... heeft hij gewoon de perfecte vaderhanden. Luister Handen. 

Illustratie: Annemarijn Alons