Babette Rijkhoff ​(1984) werkt als schrijver, regisseur, researcher en samensteller aan verschillende mediaproducties. Zowel in film, beeld, audio en tekst.

En zowel voor online als print. 

 

Afgelopen jaar maakte ze met VPRO Dorst de podcast

Sterk Water, waarin ze persoonlijke verhalen over veerkracht, lotsbestemming en onderlinge afhankelijkheid van de bewoners van Terschelling - het eiland waar ze is opgegroeid - vertelt. De Belgische krant De Morgen gaf de serie vier sterren en schreef erover: 'Sterk Water is een kleine parel. Het is Man bijt hond zonder beeld, maar met evenveel inspanning gemaakt.'

 

Babette schrijft voor Algemeen Dagblad, Trouw en verschillende tijdschriften. Ze werkt mee aan de podcast Luisterruit van de NS, maakt audiodocumentaires voor VPRO en NTR. Onlangs maakte ze haar eerste korte film voor Human die is vertoond op het Nederlands Film Festival.

Kunst & cultuur, generaties, maatschappij, eilanden en de liefde hebben haar grote interesse. Ze heeft een hang naar dat wat voor de hand maar net buiten het zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke.